28. veebr 2014

Pildikesi minu alateadvusest.

 Kuidas tekib tolm, kuhu kaob raha ja kust tulevad ideed? Nendele küsimustele on mul üks vastus. Ma ei tea. Tõsi, ideede koha pealt on väike aimdus.
Mulle meeldib väga kõndida ning tavaliselt proovin iga päev kiirkõnnitada Kalevi puiestee ühest otsast teise. Selline tore ja sportlik tegevus kui nimetatud puiestee reoveepuhasti juures ei ilmneks teatud paranähtused. Sääl nimelt kukuvad pähe ideed. See kujutab endast hetkelist sähvatust, mõttepilti, ning siis tuleb kibekiiresti idee sabast kinni võtta.

lapitehnika, aplikatsioon, lapitöö

Täpselt nii on mulle pähe kukkunud need kaks väga kummalist tulnuktigu ning teised 237 ideekest, mis ootavad veel teostamist ning mind aeg-ajalt kummitamas käivad. Uskuge või mitte, mul on sääl koguni elevant pähe kukkunud. Täielik kohaanomaalia või on tõepoolest asi metaanis?
Tegin statistikat, kas kellelegi  minu perest on reoveepuhasti juures samamoodi miskit pähe kukkunud. Näiteks hiiglaslik ühe silmaga tigu.  Ei ole. Ühele kukkus ämblik pähe, teisele lendas kärbes silma, kolmandale oleks äärepealt lind pähe kakanud. Vanaema arvas, et välismaised maitseained on väga kahtlased ja tema küll neid toitudele ei lisaks. Niisugused ideed pidavat olema vürtside tekitatud meelepete. Ühesõnaga tigu (isegi mitte idee kujul) pole kellelegi pähe kukkunud. Nõutukstegev lugu, aga endiselt arvan, et olen täie mõistuse juures, ravimeid ei tarbi, midagi kahtlast ei söö.

lapitöö

Kuigi jah, sääraseid seeni vaadates võiks väita vastupidi. Normaalset karva seened ei sobinud kuidagi tigudega kokku. Sellepärast siis lillad.

textile art

Jube, eksole. Paistab, et ma olen liiga palju "Sõrmuste isandat" vaadanud. Tegelikult ei ole need elajad erinevalt Sauronist sugugi kurjad. Kevad on tulemas ja nad on lihtsalt nagu märtsijänesed.

lapitehnika

See kild ülemailmsest ideepangast või minu alateadvuse soppidest leidis koha õmblustoa seinal.  Mõõdud on 75x75 cm ja loomulikult on kõik kangakildudest lapimaali telnikas.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga vinge alateadvus on! :D
Hakka või ise Kalevi pst-l jalutamas käima. :D

Lembe ütles ...

Kas saab kuidagi läbi arvuti pööritada silmi, nähes seda imelist tööd. Võrratu, Krista see on võrratult võimas!!!

Kadri Kivistik ütles ...

No kui mõnele antakse kulbiga ja mõnele kapaga, siis sulle anti kohe ookeanitäis :) Seda andekust ja loovust ikka. Nii tore tunne, et ma vähemalt kangaga olen panustada aidanud :P

Need teod on küll teisest dimensioonist, Sõrmuste isand on liiga vähe fantaasiarikas nende jaoks. Lillad seened tunduvad kõige muu juures veel väga söödavad :P Mine või metsa otsima!

kasitookaja ütles ...

OOtan põnevusega, mida sealt alateadvusest veel väljapoole peegeldab. Fantastiline - tahan ka sellist alateadvust endale :)

Anonüümne ütles ...

Appi!! kui lahe!! Ja 237 veel tulemas..Mina olen täitsa sõnatu. Anna aga tuld:)
Edu soovides, Karin