7. apr 2014

Meestesärgi mutatsioonid

Ahh, kuidas ma armastan meeste särke! Mida suuremaid, seda parem. Ka kõige suuremad suurused ei jää mulle laiaks. Ilmselt on kohalikus Papiniidu Humanas hakatud mind juba kapitransvestiidiks pidama, aga olgu. Kuidas saakski mööda minna sellisest jurakast kollaste lillekestega meestesärgist. Täiesti kantav asi, kui viia läbi mõningased mutatsioonid.


Mutatsioon tähendab särgi täielikku ümberlõikamist ning koguni lõige on minu joonistatud. Selle tulemusel sündis suvine kitlilaadne kleidikene, hea sooja ilmaga randa minnes selga tõmmata, juhul, kui kliima ikka soojenema hakkab.


Rinnad on mahutatud varrukatesse, ülejäänud pluusist sai kleidile alumine osa. Ka taskud on põhjusega. Sellesse kohta jäi nimelt pluusi varrukakaar.


Lilled on romantika pärast ning pärit veel ühest meeste särgist.


Aga nüüd paar sõna taaskasutuse kiituseks, sest Me Made May projekti raames tuhnisin pisut  riidekapis ja selgus, et taaskasutus moodustab minu hilpudest arvestatava osa.

Odavus:  Minu puuvillane, kvaliteetsest kangast kleidikene maksis üks euro.
Maailma päästmine: Võibolla on see enesepettus, aga ma niiväga tahan, et meie maailmas oleks pisutki vähem mõtetut, arutut, ressursse raiskavat masstootmist. Kui nõndaviisi mõtlejaid on üks, kaks, kümme...... kümmetuhat, miljoneid, siis ehk ei olegi see enam enesepettus.
Ajugümnastika: Ma võin olla laisk nagu boamadu ja mugav nagu porikärbes aga õmblemise juures meeldivad mulle väljakutsed. Mitte just nii, et ülim mõnu on, kui kangast puudu tuleb, aga sellisel juhul tulevad kõige paremad ideed. Taaskasutus pakub kuhjaga võimalusi ajusid ragistada.

 Nüüd tuleks Piibel välja otsida ja käsi sellele asetada, sest...
 Mina, Krista (www.sewinglady.net), registreerun Me-Made-May 2014 osalejaks. Ma luban kanda enda valmistatud rõivaid vähemalt viiel päeval nädalas maikuu jooksul ning igal nädalal maikuus  võib sellest lugeda minu blogis.

Lähemalt on sellest Me-Made-May nimelisest väljakutsest juttu projekti maaletooja Kadri blogis http://www.kadristik.net/2014/04/me-made-may-14.html. Kutsun õmblejaid, kudujaid, heegeldajaid meiega ühinema ja ise pööran maikuus oma riidekapi sisu pahupidi ning laotan ilmarahva ette. Koos luukeredega, loomulikult.


1 kommentaar:

Martaberta Kompulsiivkuduja ütles ...

Ebanormaalselt äge asi! Ma pole kunagi mingi eriline kitlifänn olnud, aga vot sellist kleiti (sest kitliks nimetada on teda ehe patt)on mül küll vaja. Ja üldse- sa ajad mulle elus esimest korda õmblemise isu peale!