16. nov 2015

Advendikalender

Nüüd hakkas siis Õmblusmamslil ametlikult jõuluaeg pihta. Veidi hilja loomulikult, aga ega ma siis mõni kaubanduskeskus ole. Parem hilja kui mitte kunagi.

aplikatsioon

Kõigepealt, et ausalt ära rääkida, ei ole selle advendikalendri idee autor mina. Tavaliselt ma teiste inimeste ideid järele teha ei taha, kuid see siin oli üks õnnelik erand. Mul paluti õmmelda koopia ühest vanast perekonnareliikviast, mida juba oma kõrge ea ning taskutest pudeneva porolooni tõttu kasutada ei saanud. Kogu südamest hindan ma eelmise põlvkonna tehtud näputöö hindamist. Kujutan ette, kui palju põnevust ja ootusärevust on talletunud sellesse vanasse advendikalendrisse ning on täiesti selge, et üks noor naine, kelle lapsepõlve jõuluaega see kalender kuulus, soovib sama muinasloo jätkumist ka oma lapsel. Nagu näha, jäi muinasjutt Lumeeidest kestma, vaatamata sellele, et advendikalender just üks-ühele koopia ei ole. Leia 24 või rohkem erinevust!


Ja peale kõige said uuel advendikalendril taskud pisut suuremad, et midagi muud peale ühe pähkli sisse mahuks.


Mõnda aega olen ma end tundnud nagu jõuluvana. (Kiire kontroll, habe ei ole veel kasvama hakanud) Kui lumememme, lumiseid puid ja jõulutaati aplitseerida, tekib tahtmatult soov vahepeal ho-ho-hoo hüüda. Ja kuidagi kahtlaselt tihti küsisin ma, et kas majas ka häid lapsi leidub. Peale selle on mulle nüüd täiesti selge, kuidas tunneb end jõuluvana, kui kogu aasta töökoormus ühte kuusse kuhjub. Kummalisel kombel on suvalise tööajaga vaba elu elav Õmblusmamsel juba kuu aega vaid tellimustöid teinud. Eieieiei! Ma ei kurda sugugi. Olukord on täiesti kontrolli all ja läbipõlemisest olen miilide kaugusel. Kõik valmib õigel ajal. Lihtsalt, kas keegi veel peale minu on täheldanud tellimustes parveefekti? Tulevad kõik korraga ja siis on tükk tühja maad.


2 kommentaari:

Arella ütles ...

Nii vahvat jõulukalendrit polegi ammu näinud!

Ennike ütles ...

Väga äge töö! Tõeliselt andekas olete :)