15. dets 2016

Piibelehtedega lapitekk ja kevad südames

Ah, kes meist ei unistaks sellises argipäevahalluses kevadest. Paluks kevadet kasvõi mõneks tunniks päevas. Kui nüüd minna ühel kõledal-pimedal sügisööl metsa, kus 12 kuud lõkke ääres istuvad ja paluda maikuult lapikest soojuse ja lopsakate piibelehtedega ... siis oleksin ma ilmselt hulluks läinud. Kõike pead sa ikka ise tegema. Looma metsaaluse, roosaka hommikupäikese  ja õitsvad piibelehed. Teisiti kui lapitekil ma seda paraku ei oska.

modern quilting, green patchwork quilt

Tekike ise on 200 x 220 suur ja tehtud naisele, kelle lemmiklilledeks mõistagi piibelehed.
 
art quilting

Aga nüüd esinen pisut šokeeriva avaldusega. Tegelikult ei meeldi mulle lapitekkide kavandid. See tähendab, mulle ei istu nende tegemine. Vot! Loomulikult tahavad tellijad teada, milline nende tulevane lapitekk hakkab välja nägema. See on siililegi selge, arusaadav, mõistetav. Muidugi tuleb mul nüüd ja edaspidi kavandeid tega. Aga miks ei meeldi? Kavandite tegemine käib OÜ Õmblusmamslil arvutis mingi x programmiga. Kahjuks piirduvad Õmblusmamsli enda IT alased võimed sellega, et oskab suurepäraselt neidsamu programme nokauti lüüa. Spetsialisti (minu mehe) arvates olevat ma selles väga osav. Suisa andekas. Seega on sunnitud kavanditega tegelema spetsialist (minu mees) ja seda kodurahu huvides. Kahjuks ei peegelda tema veetud ruudustik mitte kuidagi lapitekida seotud mõttetormi ja tundetulva. Ühesõnaga- ma ise ka ei tea, mida tegema hakkan kuid lapitekk võiks olla kergelt romantiline, samas jõuline, selles oleks tunda hommikukaste hõngu murul ja aimata liblika tiivalöökide võbelust. "Misasja" ütleb selle peale minu tehniliselt asine mees. Nojah, joonista siis üks kast suurusega see ning teine. Aimatagi, ei ole kavand mõnikord päris see teos, mis minu vaimusilmas hõljub.  Ja nüüd sõltub, kui palju julgen kliendile saadetud esialgsest pildist hälbida ja teha täpselt nii, nagu tunne on. Selle lapiteki puhul julgesin.

green patchwork quilt

3 kommentaari:

Ilme Aim ütles ...

Väga armas tekk. Piibelehed on minu lilled ja piibelehe tekk on mul kunagi(!?)kavas.Sa oled suure ja uhke töö ära teinud!Ja milliseid kangaid Sul leidub!

Kadri Kivistik ütles ...

Mulle nii meeldib selle teki aura - tõeliselt kevadine metsaalune piibelehtedega, valgus kergelt hääbumas ja õhk värskusest pakatamas. Nii ilus hetk ja veelgi ilusam tekk!

Ninell ütles ...

Vapustav, võrratu! On mõnel ikka oskus selliseid asju teha!