4. dets 2017

Lilleaia printsessi lapitekk

Aegu tagasi õmblesin ma oma suurematele tüdrukutele väga palju. Suuremad tüdrukud olid siis muidugi märgatavalt väiksemad ning ehk ka mitte nii nõudlikud.  Õmmeldud sai tavalistest särgikestest-püksikestest mantlite, jopedeni. Ja muidugi igat masti kaltsunukke, päkapikke, kapsausse. See oli aeg, kui hakkasin lapitekikatsetusi tegema ning otse loomulikult olid minu laste voodid esimesed ohvrid. Ohvrid on siinkohal üsna õige sõna sest lapitekkide kvaliteet ei kõlvanud isegi koera saba alla. Kangavalik oli enam kui kahtlane, tepingud olematud, õmblused kiivas. Nüüd jääb üle vaid rõõmustada sest kui ma oleksin tollal aru saanud, kui hirmsad mu esimesed lapitekid on, ei oleks vist suurest masendusest järgmisi sündinudki.  Minu kõige vanema tütre esimene lapitekk oli roosat värvi, kassi- ja hiireaplikatsioonidega. Tegelikult on see tekike mul isegi alles ja noorimal tüdrukul kasutuses ning vaatamata oskamatule teostusele on see kokkuvõttes üsna armas lapitekk. Räägitakse, et ajalugu pidavat spiraali mööda liikuma ning lõpuks jõudis ta oma kulgemisega täpselt sellesse punkti, et mu vanim laps sai uue lapiteki. Tegelikult on lilleaia printsess jätkuvalt üsna noor inimene, seega ei läinudki sadat aastat aega. Uue tekikese tegin samamoodi roosades toonides kuid tublisti suurema ning ilma kasside-hiirteta. Tepinguid on ka seekord rohkem.

lapitekkide müük

Nüüd võin julgelt ütelda, et Prantsusmaa lapitöömessilt olen ma saanud kogu raha eest. Nimelt tekkis mul sellesamuse lapiteki keskmise osa idee ühte sakslaste näitust külastades. Sakslased olid lihtsalt esimesed sest ideid kerkis nagu seeni pärast vihma ka prantslaste, ameeriklaste, hollandlaste,tšehhide, inglaste ning belglaste näitustelt. Üleüldse on ideedega kummalised lood. Ma olen seisnud ilma paberi ja pliiatsita ideede paduvihma käes teadmata, kuhu neid kõiki mahutada ja mõnikord olen põrnitsenud terve päeva absoluutselt ideetult kangahunnikut. Nagu selle lapiteki puhul. Keskmine osa valmis, klopsisid minu uksele ainult nurgelised või väga ümmargused ideed. Nii algaja ma enam ei ole, teadmaks, et sellesse lapitekki midagi säärast ei sobi ning jäigi üle oodata, oodata, oodata. Novat, eks nende ideedega on pea sama hull kui mehe valimisega. Kui võtad esimese ettejuhtuva võib ta sul kogu lapiteki kihva keerata.

roosa lapitekk

Tehnilised näitajad: Lapitekk tuli suuruses 220 x 185 cm, võimalikult puuvillane, tehniliselt mitte just kõige lihtsam ja näeb ka tagant üsna armsakene välja.

lapitehnika

1 kommentaar:

Kadri Kivistik ütles ...

See on nii äge, et tänu reisile sulle ideid järjest juurde tuleb :) Ja kui mõni hetk on ideed kõik kadunud, siis teed reisipiltide kausta arvutis lahti ja on jälle hunnik ideid olemas :)

See tekk aga on nii nunnu! Ma kohe kadestan su vanemat tütart ;)