23. mai 2019

Lapitekk kitsega all paremas nurgas.

Lubage esitleda, minu maikuu suurteos. Suurteos tegelikult küll niiväga suur ei ole, kõigest 120 x 140 cm, kuid sedaenam nuputamist nõudev. Kui teki tellija mulle kirjutas, et punane ja must, kargas esimesena pähe Hispaania härjavõitlusja ja flamenko. Olukorda mahendas muidugi halli ning valge lisamine ning loodusmotiivid. Sellele vaatamata ma muudkui mõtlesin ja mõtlesin...  ja ilmaasjata mõtlesin.
Juhtus täiesti klassikaline hetk. Või vähemalt mõned loovvaimud kirjeldavad seda kui klassikat ning magavad, sketširaamat kaisus. Idee kangastus mulle öösel.
Siin on kaks võimalust. Kas sa tudud rahulikult edasi ning hommikul, üles ärgates, hõljub su kupli all õrn ning imeline idee nagu vastsündinud liblikas. Teine võimalus on üles ärgata ning kogu ülejäänud aja rähelda küljelt küljele ning mõtleda, et jumala eest ideed ära ei unustaks. Kuidagi narr on kell kaks öösel voodist karata ning lapiteki lappe arvutama hakata.
Mina valisin muidugi teise variandi ja arvatavasti olen seetõttu oma ajutise palgatöökoha kõige laiemalt haigutav tööline.

lapitekkide müük


Oleksin ma teadnud, et lapiteki omanik on hobusekasvataja, saanuks alla paremasse nurka hoopis hobuse manada. Aga õnneks sobis kits ka suurepäraselt ning miks mitte peale hobuste ka kitsi kasvatada.


Kommentaare ei ole: